Dest verliest met USA, bondscoach lovend over Ajacied

door Bart Veenstra 12

Dest verliest met USA, bondscoach lovend over Ajacied

door Bart Veenstra 12

Laatst geüpdatet

Sergiño Dest heeft bij zijn interlanddebuut voor de Verenigde Staten met 0-3 verloren van Mexico. Bondscoach Gregg Berhalter was na afloop trots op de rechtsback van Ajax, die er bij de 0-1 desalniettemin niet lekker uitzag.

In de aanval waar de 0-1 uit werd gescoord kreeg Dest een 'panna' van Jesús Corona, waarna Javier Hernandez uiteindelijk wist te scoren. Via Erick Gutiérrez (PSV) en Uriel Antuna liepen de Mexicanen in de slotfase uit naar een ruime 0-3 zege. Ajax-nieuweling Edson Álvarez bleef de hele wedstrijd aan de kant bij Mexico.

Dest stond bij de Verenigde Staten in de basis en speelde uiteindelijk 68 minuten mee. Met een schot van afstand was hij na een kwartier spelen dichtbij zijn eerste interlandgoal, maar de Mexicaanse goalie Jonathan Orozco voorkwam dat. Bondscoach Berhalter was na afloop tevreden over Dest: 'Ik ben heel trots op die jongen', citeert Voetbal International de keuzeheer. 'Maakte hij enkele fouten? Natuurlijk. Maar hij is tenminste een speler die dingen probeert.'

Het duel tussen de Verenigde Staten en Mexico betrof een oefenduel en om die reden kan Dest er nog altijd voor kiezen om voor het Nederlands elftal uit te komen. Die keuze zal hij wellicht snel moeten maken, want in oktober speelt de Verenigde Staten in de CONCACAF Nations League en die wedstrijden zijn wél bindend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.