'Als je een nepshirt koopt, heeft niemand er wat aan'

door Bart Veenstra 68

'Als je een nepshirt koopt, heeft niemand er wat aan'

door Bart Veenstra 68

Laatst geüpdatet

De ene Ajax-supporter koopt zijn shirtje in de Ajax Shop, de andere Ajax-supporter koopt zijn shirtje via het internet uit China. Waar de één - met bedrukking - 110 euro betaalt, is de ander voor 25 euro klaar. Een zorgwekkende situatie, zo vertelt Sander Mallie - sportmarketeer Sportsgen- in gesprek met AT5.

Shirts lijken op het oog erg op elkaar, maar volgens Mallie gaat het daar niet om. 'Als je een nepshirt koopt, heeft niemand daar wat aan. Het mag niet, je ondersteunt je club er ook niet mee. Het zou voor mij als fan geen overweging zijn', zegt Mallie, die kan begrijpen dat supporters vanwege het prijskaartje voor de Chinese optie kiezen.

'Je moet als club supporters ook helpen het te begrijpen. Als je het van Adidas koopt, help je daar de club ook mee', vervolgt de sportmarketeer, die daarna een waarschuwing doet. 'Als niemand meer een officieel shirt koopt, dan zegt Adidas straks: Ajax, je bent een prachtige club, maar er wordt geen enkel echt shirt verkocht, want je fans kopen neppe shirts, dus we stoppen ermee.'

Volgens Mallie is een nepshirt vaak van mindere kwaliteit en bovendien is er een reden voor dat de echte shirts prijzig zijn. 'Je betaalt voor de merken Ajax en Adidas, dat vind ik ook terecht', vervolgt Mallie, die daarna aangeeft dat Ajax de situatie nauwlettend volgt. 'Dit vertegenwoordigt een gigantische omzet, ook voor Ajax. De merchandising is tien tot vijftien miljoen euro van de begroting. Als je de club echt wil helpen, kun je dus het beste naar de ArenA of de Kalverstraat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.