Volop lof voor Timber na optreden tegen PSG: 'Hij was ongelooflijk'

door Bart Veenstra 14

Bron AS, Engelse media

Jurriën Timber staat er ontzettend goed op in Engeland. Zowel manager Mikel Arteta als de Engelse media zijn lovend over de voormalig verdediger van Ajax. Arsenal speelde dinsdagavond in eigen huis tegen Paris Saint-Germain en mede dankzij uitblinker Timber werd er met 2-0 gewonnen.

Timber begon de wedstrijd als basisspeler en deed het uitstekend. Zijn directe tegenstander, Bradley Barcola, kwam er totaal niet aan te pas. 'Hij was ongelooflijk in de eerste helft, maar hij voelde iets aan een spier en was niet zeker van zijn zaak', zegt Arteta op een persconferentie.

De manager bracht Jakub Kiwior voor de oud-Ajacied. 'Ik wilde geen risico's nemen. Hij is er al een jaar uit geweest en hij heeft de afgelopen weken veel minuten gespeeld, waarschijnlijk meer dan we hadden gewild.'

Engelse media lovend over optreden Timber

Dat Timber er in Engeland goed op staat, blijkt woensdagochtend in de Engelse media. De tabloids spreken vol lof over het optreden van de Nederlander. Zo geeft GOAL Timber een acht voor zijn optreden in de eerste helft. 'Hij ging voortreffelijk om met het gevaar dat Bradley Barcola vormde aan de linkerkant. De Franse buitenspeler hebben we in de eerste helft bijna niet gezien. In de rust moest hij naar de kant vanwege wat zorgen rond zijn eerdere blessures.'

Ook The Daily Mail is lovend over de oud-Ajacied. 'Timber liet wederom een mooie prestatie zien in de eerste helft tegen PSG. Hij was heel indrukwekkend. Defensief liet hij zich fysiek door niemand afschrikken en hij schuwde geen enkel duel. Aanvallend droeg hij ook zijn steentje bij en speelde hij een solide eerste helft.'

Tot slot zijn er ook complimenten van The Mirror voor Timber. 'Arteta is enorm zuinig op de voormalig Ajax-speler, want zijn vorm is uitstekend dit seizoen. Met hem heeft Arsenal veel meer diepte in de achterste linie, waardoor de defensie nu één van de beste van Europa is. Dit kan ervoor zorgen dat Timber soms wat rust kan krijgen, want tegen PSG opende hij ook weer fantastisch.'