Panathinaikos-trainer Alonso houdt hoop: 'Kwalificatie wordt lastig, maar we leven nog'

door Bart Veenstra 26

Bron Voetbal International

Panathinaikos-trainer Diego Alonso heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop van het tweeluik met Ajax in de derde voorronde van de Europa League. De Grieken verloren in eigen huis met 0-1 van Ajax, maar kunnen deze nederlaag volgende week donderdag in de Johan Cruijff ArenA nog rechtzetten.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Ajax was in het eerste deel van de wedstrijd de betere partij en kwam dan ook op voorsprong. Ook Alonso zag dat zijn elftal in het begin niet goed voor de dag kwam. 'Ons begin was niet wat we ervan gehoopt hadden. Ajax speelde goed en we hadden moeite om de druk erop te krijgen', wordt hij geciteerd door Voetbal International. 'De tweede helft was het verschil groot, zo willen we altijd spelen. We waren dapper en vielen aan. Winnen of verliezen, we doen het op onze manier. Dat hebben de fans volgens mij gezien, want na de wedstrijd kregen wij het applaus.'

In de tweede helft speelde Panathinaikos een stuk beter en enkele malen wist Remko Pasveer Ajax knap te redden. 'Deze wedstrijd was een wijze les voor ons. Als we in Europa spelen, is dit het niveau. De volgende wedstrijd moeten we honderd procent zijn om competitief te blijven. Kwalificatie wordt lastig, maar we leven nog. We gaan strijden en vechten voor een plek in de play-offs', aldus de trainer uit Uruguay.

Spelers Panathinaikos geloven nog in goede afloop

De Servische verdediger Filip Mladenovic is het eens met zijn trainer. Hij sprak tegenover Cosmote TV over de kansen van Panathinaikos in de return van volgende week. 'Ajax is een goed team en we speelden niet goed. Deze 0-1 nederlaag is niet beslissend, maar we moeten negentig minuten goed zijn tegen zo'n tegenstander. Ajax deed dat wel, maar wij waren sterker in de tweede helft', aldus de Servisch international, die bijval krijgt van invaller Tetê. 'Het was een lastige wedstrijd, Ajax was heel dynamisch. De eerste dertig minuten waren we niet goed, daarna controleerden we de wedstrijd. We gaan voor de winst in Amsterdam.'

Ajax won het uitduel met Panathinaikos met 0-1. Op donderdag 15 augustus volgt in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA de return. Dat duel begint om 20.15 uur. Tussentijds speelt Ajax - aankomende zondag om 16.45 uur - een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Ajax, Feyenoord en PSV spelen dit weekend hun eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Scoor nu odds van 50.00 als Ajax, Feyenoord of PSV wint! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!