Oostenrijk doet goede zaken door comfortabele zege op Polen

door Jesse ter Haar 299

Oostenrijk heeft Polen vrijdagavond met 1-3 verslagen. Al binnen tien minuten kwamen de Oostenrijkers op voorsprong tegen de vorige tegenstander van Oranje en dat bleek een voorbode voor de rest van het duel. Polen kwam nog terug tot 1-1, maar kon niet voorkomen dat Oostenrijk in de tweede helft met de zege aan de haal ging.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Polen - Oostenrijk (1-3)

Het was vrijdagavond al bij de eerste kans van de wedstrijd raak. Het was Phillipp Mwene die de bal voor het doel bracht, waar hij Gernot Trauner vond. De verdediger kopte knap raak voor de Oostenrijkers. Na bijna twintig minuten spelen leek Oostenrijk in de eigen zestien hands te maken, maar de scheidsrechter liet het gaan.

Kort daarna waagde Nicola Zalewski namens Polen een kans middels een volley. Hij mikte echter net over de lat. Na een halfuur spelen was het alsnog raak voor de Polen. Jan Bednarek zag zijn schot geblokkeerd worden, maar dat stelde Krzysztof Piatek in staat om de bal in het doel te werken. Voor rust werd Oostenrijk vervolgens nog enkele keren gevaarlijk, maar een doelpunt kwam niet dichtbij.

Na de thee duurde het enige tijd voordat er noemenswaardige momenten ontstonden. De eerste echte kans was vervolgens ook direct raak. Christoph Baumgartner ontving de bal namens Oostenrijk, dribbelde naar binnen liet de keeper kansloos: 1-2. Hierna was het een kwartier voor tijd Patrick Wimmer die uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Wojciech Szczęsny deed waar hij goed in is.

Enkele minuten later viel de derde Oostenrijkse treffer alsnog. De ploeg kreeg een discutabele penalty na een kleine aanraking van Szczesny met zijn directe tegenstander, maar daarover maalde Marko Arnautovic geen moment. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en tekende voor de 1-3 eindstand.