Maduro's Almere City hard onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard

door Jesse ter Haar 75

Hedwiges Maduro en zijn Almere City zijn vrijdagavond hard onderuit gegaan op bezoek bij Fortuna Sittard. De thuisploeg kwam al voor rust op voorsprong en wist die marge na de thee te vergroten. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de ploeg uit Zuid-Limburg.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Fortuna Sittard - Almere City (3-0)

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Fortuna Sittard. Het was Rodrigo Guth die tot een schot kwam, maar hij mikte over. Enkele minuten later was het via Alen Halilovic alsnog raak. Hij kreeg de bal teruggelegd door Loreintz Rosier en hoefde vervolgens alleen nog maar binnen te werken.

Almere City kwam ook hierna niet los. Het was zelfs Fortuna Sittard dat in het verdere verloop van de eerste helft meer kansen kreeg. Kristoffer Peterson raakte een tegenstander en verdiende op die manier een hoekschop voor zijn ploeg. Hieruit wist de club uit Sittard niet te scoren en dus stond het 1-0 bij rust.

Ook na rust was het Fortuna Sittard dat het gevaarlijkst werd. Rond de vijftigste minuut probeerden Ryan Fosso en Makan Aiko het, maar zij hadden geen succes. Even later miste diezelfde Aiko zelfs een grote kans, maar in de 68ste minuut viel de 2-0 alsnog. Peterson passeerde zijn tegenstander en schoot overtuigend raak. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Josip Mitrovic: 3-0.