Frankrijk laat koppositie aan Oostenrijk na gelijkspel tegen Polen

door Jesse ter Haar 13

Frankrijk heeft dinsdagavond nagelaten om te winnen van Polen. De Fransen kwamen nog op voorsprong, maar ruim tien minuten voor tijd kwamen de Polen op gelijke hoogte. Door het gelijkspel en de zege van Oostenrijk op Nederland eindigt niet Frankrijk, maar Oostenrijk op de eerste plek in Groep D.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Frankrijk - Polen (1-1)

De eerste echte kans van de wedstrijd liet een behoorlijke tijd op zich wachten. Het was Kylian Mbappé, die met masker speelde wegens zijn gebroken neus, die in de 42ste minuut gevaarlijk werd. Hij vond de ruimte achter de verdediging van Polen en testte doelman Lukasz Skorupski, maar laatstgenoemde kwam als de winnaar uit de strijd.

Na de thee gebeurde er meer bij Frankrijk - Polen. Al binnen vier minuten na rust kreeg Mbappé een volgende kans, maar opnieuw was de goalie van Polen hem te slim af. Frankrijk werd vervolgens in de 55ste minuut van de wedstrijd geholpen door Jakub Kiwior. Hij zette een tackle in en raakte zijn tegenstander daarbij in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en die verantwoordelijkheid nam Mbappé: 1-0.

Een kwartier voor tijd waren de rollen omgedraaid. Karol Swiderski werd neergelegd in het strafschopgebied en na tussenkomen van de VAR ging ook aan de andere kant van het veld de bal op de stip. Sterspeler Robert Lewandowski ging achter de bal staan om de penalty te nemen en zag Mike Maignan zijn inzet stoppen, maar hij mocht hem opnieuw nemen. De tweede poging ging er wel in en daarmee stelde Polen haar enige punt op het EK veilig: 1-1.