Van der Gijp duidelijk: 'Weghorst is er voor als Brobbey geblesseerd is'

door Marco Bouwmeester 41

Bron Vandaag Inside

Van der Gijp duidelijk: 'Weghorst is er voor als Brobbey geblesseerd is'

door Marco Bouwmeester 41

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp denkt dat Brian Brobbey de onbetwiste eerste spits is van Ajax. De aanvaller van de Amsterdammers leverde een uitstekende prestatie tijdens het Nations League-duel met Duitsland en de analist is van mening dat er geen twijfel meer is over de spitspositie bij Ajax.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Brobbey wist dinsdag zijn goede optreden tegen Duitsland te bekronen met een assist. Ook had de spits een aandeel bij de vroege 1-0 van Tijjani Reijnders. Van der Gijp blikte in een uitzending van Vandaag Inside positief terug op de wedstrijd van Oranje. Ook voor Brobbey had hij lovende woorden. 'Ze speelden hartstikke leuk man. En Brobbey was goed en weet je wat het nou voor hem is... Dit is het juiste moment', vertelt de oud-voetballer.

Van der Gijp denkt na het duel met Duitsland te weten dat Brobbey de eerste keuze wordt voor de spitspositie bij Ajax. 'Bij Ajax is nu die twijfel ook weg. Die moeten zich nu gewoon richten op die jongen, dat is je kapitaal.' De analist denkt dat Wout Weghorst geen basisplaats zal bemachtigen bij de Amsterdammers. Van der Gijp is van mening dat Ajax de Tukker heeft aangetrokken voor het geval dat Brobbey kampt met een blessure. 'Onze vriend Weghorst... Die is er gewoon voor als onze vriend Brobbey geblesseerd is, of als 'ie niet fit is.'

Complimenten van de Bondscoach

Naast de teksten van Van der Gijp kon Brobbey na de wedstrijd tegen Duitsland ook rekenen op mooie woorden van Ronald Koeman. De bondscoach concludeerde dat Brobbey een belangrijke factor was voor het Nederlands Elftal in het duel met Duitsland. 'Volgens mij wordt Tah (verdediger Duitsland en directe tegenstander Brobbey, red.) gewisseld in de rust. Hij kreeg pas laat een gele kaart, want volgens mij lag hij vijf keer aan zijn shirt te trekken. Ik ben supertevreden over Brian vanavond.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.