Luijckx ziet 'gedreven en gedisciplineerd' Ajax: 'Ik denk dat ze boven Feyenoord gaan eindigen'

door Jon van Dam 50

Bron Voetbal International

Luijckx ziet 'gedreven en gedisciplineerd' Ajax: 'Ik denk dat ze boven Feyenoord gaan eindigen'

door Jon van Dam 50

Bron Voetbal International

Kees Luijckx verwacht dat Ajax dit seizoen als tweede gaat eindigen in de Eredivisie. De analist van ESPN denkt dat de Amsterdammers uiteindelijk beter zullen presteren dan Feyenoord. Luijckx houdt er dan ook rekening mee dan de ploeg van Francesco Farioli in de winterstop nog wat kwaliteit zal toevoegen aan de selectie.

Luijckx wordt in gesprek met Voetbal International gevraagd naar zijn kijk op de bovenste plekken in de Eredivisie. Luijckx kent geen twijfel over het kampioenschap, zo verwacht hij dat het PSV van Peter Bosz wederom de titel pakt. 'Ik denk dat het onder PSV heel close gaat worden. Ajax heeft meer het momentum dan Feyenoord op dit moment. Ik denk dat ze boven Feyenoord gaan eindigen. Omdat er in Rotterdam veel negativiteit heerst en het moeilijk is om daartegen te vechten.'

Dit seizoen merkt Luijckx dat Ajax stappen maakt onder Farioli. De analist ziet merkbare progressie en vindt dat de Italiaan het 'goed op de rit' heeft in de hoofdstad. 'En Ajax gaat zich in de winterstop nog wel versterken met een buitenspeler. Dan kan het alleen nog maar beter worden', zo legt de analist uit.

Volgens Luijckx heeft Ajax voor Nederlandse begrippen een kwalitatief sterke selectie. Hij vindt dat de huidige nummer drie van de Eredivisie de meeste wedstrijden in competitieverband moet kunnen winnen. 'En het is de Nederlandse competitie, hè? Ajax, Feyenoord en PSV zouden iedere wedstrijd moeten kunnen winnen, behalve de toppers dan.'

Luijckx verwacht spannende strijd om tweede plek

'Als je dan ook nog eens een team hebt dat heel erg gedreven en gedisciplineerd is, en dat vind ik Ajax op dit moment, kun je heel erg ver komen, hoor...', vervolgt Luijckx zijn betoog. 'AZ en FC Twente komen er net als Feyenoord wel bij in de buurt. Het wordt ongemeen spannend om plek twee', zo concludeert de oud-voetballer van onder meer Roda JC en NAC Breda.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.