Kluivert vindt Brobbey eerste spits Ajax: 'Als pinchhitter vind ik Weghorst een goede keuze'

door NielsOpdam 88

Bron Voetbal International

Kluivert vindt Brobbey eerste spits Ajax: 'Als pinchhitter vind ik Weghorst een goede keuze'

door NielsOpdam 88

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Patrick Kluivert zou als hij Ajax was volledig inzetten op Brian Brobbey, zo vertelt de voormalig spits aan Voetbal International. Ondanks de komst van Wout Weghorst naar de hoofdstad ziet Kluivert in Brobbey de eerste spits van de Amsterdamse club én het Nederlands elftal.

'In mijn ogen is Brobbey nu de nummer één spits voor Oranje. Mits hij topfit is en een vaste basisplaats heeft bij Ajax', begint Kluivert. Volgens de oud-Ajacied zit bij dat laatste punt ook direct het probleem voor Brobbey. 'Brian heeft nog weinig gespeeld dit seizoen. Ik ken de achtergronden niet, maar als ik Ajax was, zou ik volledig inzetten op Brobbey. Hij heeft alles wat je zoekt in een spits. Brian is een oersterk aanspeelpunt, die meerdere verdedigers kan bezighouden.'

Kluivert denkt dat het als middenvelder 'heerlijk' is om met Brobbey samen te spelen. De Ajax-aanvaller trekt namelijk gaten voor andere spelers, ziet Kluivert. 'Als je hem aanspeelt, weet je dat hij de bal goed kan vasthouden. Zodat je kan aansluiten of de ruimtes om hem heen kan bespelen. Ook de buitenspelers kunnen daarvan profiteren', vertelt de oud-topspits. Volgens Kluivert wordt het daardoor eenvoudiger om de derde man te zoeken. 'Dus met hem in de spits maak je het aanvalsspel dreigender.'

'Als pinchhitter vind ik Weghorst een goede keuze van Ajax'

Bij Ajax is er een interessante situatie ontstaan nu de club Weghorst heeft binnengehaald. Kluivert gaat die concurrentiestrijd met interesse volgen. 'Als pinchhitter vind ik Weghorst een goede keuze van Ajax. Maar hij zal niet naar Amsterdam komen om op de bank te gaan zitten en af en toe in te vallen. Dat wordt een interessante concurrentiestrijd', vertelt de voormalig spits van Ajax, die ook een interessante strijd ziet bij Oranje. 'Al vind ik Weghorst ook daar het meest geschikt als pinchhitter... Als je nu alles op een rijtje zet, zal het gaan tussen Zirkzee en Brobbey. En als je het aan mij vraagt, zou ik voor Brobbey kiezen', besluit Kluivert.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.