Jong Ajax scoort niet tegen tiental ADO Den Haag en speelt opnieuw doelpuntloos gelijk

door Wessel Kroon 756

Jong Ajax is er maandagavond opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers speelden in eigen huis met 0-0 gelijk tegen ADO Den Haag, terwijl de bezoekers ruim een uur met een man minder op het veld stonden. De laatste gewonnen wedstrijd van Jong Ajax is inmiddels ruim een maand geleden.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg na acht minuten de eerste kans. Jan Faberski kwam op snelheid vanaf de rechterkant naar binnen en schoot vanaf zo'n twintig meter op doel. Het schot van de jonge Pool rolde naast het doel. Zo’n tien minuten later werden de Amsterdammers opnieuw gevaarlijk. ADO Den Haag-doelman Kilian Nikiema leverde de bal zomaar in bij Yoram Boerhout, die richting de rand van het strafschopgebied dribbelde en op doel schoot. Zijn inzet werd door de Nikiema tot hoekschop verwerkt.

In de 22e minuut had Jong Ajax op voorsprong moeten komen. Lucas Jetten zette Jaydon Banel met een fraaie steekpass alleen voor de doelman. Laatstgenoemde probeerde de bal in de verre hoek te plaatsen, maar de doelman wist de inzet met een schitterende reflex te keren. Even later werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Matteo Waem stond helemaal vrij en leek een voorzet bij de tweede paal simpel binnen te kunnen schieten, maar raakte de bal niet goed en zag zijn inzet naast gaan.

In de 31e minuut kwam ADO Den Haag met een man minder te staan. Banel ging alleen op de doelman af en werd neergehaald door Steven van der Sloot. De verdediger van ADO Den Haag werd bestraft met een rode kaart. Ondanks het feit dat Jong Ajax met een man meer speelde, werd de ploeg - op afstandsschoten van Banel en Boerhout na - niet meer gevaarlijk in de eerste helft en dus zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 tussenstand.

Saaie tweede helft

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Het enige serieuze gevaar kwam van Jong Ajax, maar voor het eigen doel. Invaller Diyae Jermoumi speelde de bal heel hard en onnauwkeurig terug op Diant Ramaj. De doelman van de Amsterdammers moest aanzetten en was net op tijd om de bal voor de doellijn weg te werken. Hoewel Jong Ajax een uur lang met een man meer speelde, lukte het de ploeg nauwelijks om tot kansen te komen. Zodoende kwam de belofteploeg maandagavond - net als een aantal dagen geleden tegen Jong FC Utrecht - niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

Ramaj; Alders (Jermoumi 46'), Bouwman, Janse, Jetten (Verschuren 82'); Verkuijl, Steur (Speksnijder 72'), Mokio (Wolff 64'); Faberski, Boerhout, Banel (Kalokoh 46').

Setford, Reverson, Jermoumi, Verschuren, Brandes, Chahid, Chourak, Speksnijder, Kalokoh, Wolff.