Berghuis zag Ajax grip verliezen in tweede helft: 'We hielden de bal niet meer in de ploeg'

door Jon van Dam 52

Bron Ajax TV

Steven Berghuis zag dat Ajax in de tweede helft tegen Panathinaikos weinig controle had over het duel. Toch is de rechtsbuiten van dienst blij dat de 0-1 overwinning over de streep is getrokken. Berghuis legt verder uit dat zijn fitheid steeds meer verbetert.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Als eerste blikt Berghuis voor de camera van Ajax TV terug op zijn doelpunt in de eerste helft. 'Volgens mij kwamen we in de kantwissel terecht. Devyne (Rensch, red.) komt eroverheen en speelt de bal terug op Kian (Fitz-Jim, red.). Hij legde de bal af op mij omdat ik doorliep en ik werk hem eigenlijk goed af. Het was een goed moment.'

Met het resultaat is Berghuis zeker tevreden, zo stelt hij. 'We hebben de nul gehouden en pakken de overwinning. Qua spel kunnen we beter, vooral de tweede helft. Ik denk dat we de grip een beetje kwijtraakten omdat we de bal niet meer in de ploeg hielden. Daardoor gaat zo'n stadion leven. Uiteindelijk hebben we met z'n allen gestreden en de nul gehouden.'

'Dit was de sterkste tegenstander tot nu toe'

'Op een gegeven moment ging ik er natuurlijk uit in de zestigste minuut', vervolgt Berghuis. 'Uiteindelijk hebben de boys dat goed gedaan. Als je de bal niet hebt, is het mentaal zwaarder. Je merkte dat ze in de ploeg gretig waren om de 0-1 mee te nemen naar Amsterdam.' Berghuis wordt vervolgens gevraagd of de eerste helft, tot nu toe, de beste helft van het seizoen is. 'We zijn net onderweg. Je moet altijd de weerstand in acht nemen en dit was de sterkste tegenstander die we hebben gehad.'

Berghuis is blij dat hij steeds wat meer minuten kan maken voor Ajax. 'Mijn laatste officiële basisplaats was Bodø/Glimt-uit. Dan heb je het al over februari. Ik kom daarin best wel van ver en ik heb hard gewerkt om hier te staan. Ik heb ook een goede opbouw gekregen van de staf en nu ga ik stappen maken naar negentig minuten. Ik voelde me goed en ben blij met deze minuten.'

Tot slot wil de creatieveling nog niet te ver vooruit in de toekomst kijken. 'We kijken met een goed gevoel naar de return, maar er is nog niks gespeeld. Panathinaikos is een goede en gevaarlijke ploeg. Maar dat is weer iets voor later, eerst komt Heerenveen', besluit Berghuis.

Praat nu in het forum mee over Francesco Farioli, de mogelijke nieuwe algemeen directeur, de transferzaken van Ajax deze zomer of technische problemen op onze site!