Ajax O19 geeft voorsprong uit handen, maar stelt uiteindelijk orde op zaken tegen Vitesse O19

door Timo Suur 67

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag een 2-4 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Vitesse. De Amsterdamse talenten gaven in eerste instantie een 0-2 voorsprong uit handen, maar liepen uiteindelijk weer weg bij de Arnhemmers. Verder ging Ajax O15 op bezoek bij NAC Breda O15.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

12.00 uur | Vitesse O19 - Ajax O19 (2-4)

In de openingsfase was Ajax O19 twee keer gevaarlijk op de helft van de tegenstander. Eerst werd een poging van Don O’Niel gekraakt en zag zijn schot vervolgens eindigen in de handen van de Vitesse-goalie. Even later raakte Rayane Bounida een tegenstander met een hard schot, waarna een voorzet van Luca Messori net niet aan kwam bij een ploeggenoot.

Na een klein halfuur was het alsnog raak voor de bezoekers. Middenvelder Mark Verkuijl gaf de bal subtiel tussen twee verdedigers mee aan Bounida, die de bal vervolgens in de verre hoek krulde: 0-1. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Een vrije trap van Van der Vaart belandde op het hoofd van Bounida, die de bal vakkundig verlengde in de verre hoek.

Vlak voor rust kreeg Ajax O19 nog een grote kans via Emre Ünüvar, die een hoge bal ontving van Messori. De poging van de spits miste alleen kracht en kon zodoende makkelijk gepakt worden door de goalie. In de zestigste minuut kwam Vitesse O19 terug in de wedstrijd met een doelpunt uit een hoekschop. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en kon uiteindelijk binnen geschoten worden: 1-2.

Een paar minuten later ging het opnieuw mis voor Ajax O19. Een vrije trap van de thuisploeg op de rand van het strafschopgebied werd schitterend in de kruising geschoten en zodoende kwam de 2-2 op het scorebord te staan. Na de gelijkmaker gingen de Amsterdammers weer op jacht naar de voorsprong. Zo zag Van der Vaart zijn indraaiende vrije trap door niemand geraakt worden en centimeters aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaan.

In de zeventigste minuut was het wel raak voor Ajax O19. O’Niel sneed vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal, die nog wel werd aangeraakt, in de verre hoek: 1-3. Ruim een kwartier voor het eindsignaal dacht Messori te profiteren van een te korte terugspeelbal, maar de keeper greep goed in op het moment dat de Ajacied hem voorbij wilde gaan. Messori vocht zich nog wel terug en gaf de bal aan Ünüvar, die zijn poging geblokt zag worden.

Even later wist Ajax O19 via Messori alsnog de voorsprong uit te breiden. Hij schoot de bal van buiten het strafschopgebied hard en hoog tegen de touwen en zette zijn ploeg op een 2-4 voorsprong. In de blessuretijd kreeg invaller Bendeguz Kovacs nog een grote kans op de 2-5, maar hij schoot in buitenspelpositie op de paal na een voorzet van Bounida.