Ajax neemt deze 24 spelers mee naar Servië voor return tegen FK Vojvodina

door Bart Veenstra 350

Ajax neemt deze 24 spelers mee naar Servië voor return tegen FK Vojvodina

door Bart Veenstra 350

Laatst geüpdatet

Ajax neemt 24 spelers mee naar Servië voor de return tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Onder hen onder meer Jay Gorter, Ahmetcan Kaplan, Sivert Mannsverk en Bertrand Traoré. Verder ontbreken zoals verwacht Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Dit valt te lezen op Ajax.nl.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Tijdens het heenduel ontbraken Gorter, Kaplan, Mannsverk en Traoré in de wedstrijdselectie van Ajax. Mannsverk zat een schorsing - opgelopen in het vorige seizoen - uit, terwijl de andere genoemde spelers niet (wedstrijd)fit bleken te zijn. Nu zij er wel bij zijn, heeft trainer Francesco Farioli meer opties voor zijn opstelling van donderdagavond.

Gorter zal normaliter niet gaan spelen, aangezien hij op dit moment de derde keeper is. Farioli heeft onlangs voor Remko Pasveer als eerste keeper gekozen en zodoende moet Diant Ramaj - die door velen werd gezien als de onbetwiste eerste doelman van Ajax - het doen met een plek op de bank.

Kaplan of Baas?

Kaplan zat vorige week niet bij de wedstrijdselectie van Ajax. Zijn plek in het hart van de defensie werd ingenomen door Youri Baas. Laatstgenoemde, vorig seizoen nog verhuurd aan NEC, bleek een van de betere Ajacieden in de heenwedstrijd en dus is het de vraag of Baas zijn basisplek behoudt of dat Farioli gaat kiezen voor Kaplan.

Mannsverk zat zoals geschreven een schorsing uit, al is het de vraag of hij donderdag in de basis zal beginnen. Farioli lijkt voor een middenveld te kiezen met Jordan Henderson als zes, waarbij de meest vooruitgeschoven middenvelders Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim en/of Steven Berghuis lijken te zijn.

Maakt Traoré zijn rentree?

Traoré kan mogelijk na zeven jaar zijn rentree voor Ajax maken. De aanvaller, die in het seizoen 2016/17 al op huurbasis speelde voor Ajax, speelde vorige week al minuten in een oefenduel met Vitesse. In dat duel wist hij bovendien te scoren. Vorige week stond Christian Rasmussen op de rechtsbuitenpositie. Een rechtsbuiten die ontbreekt in de selectie van Ajax is Jaydon Banel. Vorige week was hij nog invaller in de slotfase van de heenwedstrijd.

Daarnaast ontbreken ook nog Oranje-internationals Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Het tweetal is sinds maandag weer in training, maar klaarblijkelijk zijn zij nog niet wedstrijdfit. Ajax kiest ervoor om Bergwijn en Brobbey een individueel programma te laten volgen in Amsterdam.

Uit de lijst blijkt verder dat - zoals eerder deze week al werd geschreven - Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Silvano Vos niet meereizen met Ajax. Zj zijn teruggezet naar de beloften en mogen op zoek naar een nieuwe club.

Volledige spelersgroep Ajax:

Jay Gorter
Remko Pasveer
Diant Ramaj
Devyne Rensch
Anton Gaaei
Jorrel Hato
Ahmetcan Kaplan
Youri Baas
Jakov Medić
Josip Šutalo
Jordan Henderson
Kenneth Taylor
Sivert Mannsverk
Branco van den Boomen
Kian Fitz-Jim
Kristian Hlynsson
Chuba Akpom
Carlos Forbs
Julian Rijkhoff
Bertrand Traoré
Steven Berghuis
Mika Godts
Christian Rasmussen
Dies Janse

Praat nu in het forum mee over Francesco Farioli, de mogelijke nieuwe algemeen directeur, de transferzaken van Ajax deze zomer of technische problemen op onze site!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.