Rensch en Baas boeken ruime overwinning met Jong Oranje op Noord-Macedonië

door Jon van Dam 86

Devyne Rensch en Youri Baas hebben donderdagavond goede zaken gedaan met Jong Oranje in de EK-kwalificatie. In het stadion van Almere City werd er met 5-0 gewonnen van Jong Noord-Macedonië. Na acht wedstrijden is de ploeg van Michael Reiziger nog altijd foutloos. Maandag voldoet een gelijkspel tegen Jong Georgië in Venlo voor plaatsing voor het EK.

Jong Oranje kwam al na twee minuten op voorsprong toen Youri Regeer, op aangeven van Noah Ohio, een vlotlopende aanval afrondde met een schuiver in de linkeronderhoek. In de 22e minuut was Ohio ook zelf trefzeker. De Noord-Macedonische doelman Marko Alcevski leverde de bal eerst knullig in bij Ruben van Bommel. De AZ’er speelde direct Ohio aan, die vervolgens een houdbaar schot produceerde dat Alcevski te machtig was: 2-0.

Baas noodgedwongen als invaller binnen de lijnen

In de 28e minuut ging centrumverdediger Finn van Breemen erbij zitten wegens fysieke klachten. De speler van FC Basel werd vervangen door Ajacied Baas, die net als in Amsterdam als linker centrale verdediger kwam te spelen.

Pas na een uur spelen kwam Jong Oranje op een 3-0 voorsprong. Million Manhoef was het eindstation na een goede aanval. Hij schoot de teruggetrokken voorzet van Ohio goed binnen. Acht minuten later zorgde Manhoef met zijn tweede treffer ook voor de 4-0. De aanvaller van Stoke City was scherp bij een rebound op de poging van invaller Emanuel Emegha.

Jong Noord-Macedonië leek rijp voor de slacht en liep in de 74e minuut ook tegen de vijfde tegentreffer aan. Regeer draaide goed weg bij zijn directe man na een pass van Manhoef en de oud-Ajacied schoot de bal hard in de verre onderhoek: 5-0. Rensch werd uiteindelijk in de 82e minuut gewisseld. Door de overwinning staat Jong Oranje met 24 punten uit acht wedstrijden op de eerste plaats in de groep.

FT | Jong Oranje - Jong Noord-Macedonië (5-0)