Ajax O16 veel te sterk voor leeftijdsgenoten Excelsior en pakt koppositie in competitie

door Bram Bark 5

Bron Ajax Showtime

Ajax O16 heeft zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij Excelsior. De Amsterdammers waren met 0-5 te sterk voor de promovendus. Ghalil Bousnane opende zijn Ajax-rekening door twee keer te scoren. Twee keer scoren deed ook aanvoerder Abdellah Ouazane, die gister nog invaller was bij de overwinning van Ajax O17 op de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Ajax O16 kent een volle ziekenboeg. Bianief Peters, Nafairon Landvreugd, Xander Newstead, Sam Cuntapay en Marouane Bentaleb waren allen niet beschikbaar en dus werden Ajax O15-spelers Gerain van Loon en Mohammed Tatuh bij de selectie gehaald. Voor Van Loon, die bij O15 in de eerste drie competitiewedstrijden goed was voor drie assists en een doelpunt, betekende het zijn O16-debuut. De vleugelverdediger annex buitenspeler kwam na 65 minuten in de ploeg voor Olivier Nieboer.

Ajax had niet lang nodig om de ban te breken. Na vier minuten zette Ouazane zijn ploeg op voorsprong en in de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde diezelfde Ouazane de voorsprong. Negen minuten na de thee wisselden Deniz Aslan en Stan Bijl drie keer, en die wissels lieten zich gelden op het scorebord. Bousnane was in de 67ste minuut verantwoordelijk voor de derde Ajax-treffer, alvorens Tatuh er drie minuten later 0-4 van maakte. Het slotakkoord was wederom voor Bousnane, die daarmee zijn tweede van de middag binnen schoot. Zo werd het voor Luca de Baat en Enes Isik een succesvol weerzien met hun oude ploeggenoten.

Seizoensstart Ajax O16

Ajax O16 begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen FC Dordrecht. De domper van de seizoensopener werd vervolgens weggespoeld met een knappe 1-3 overwinning op bezoek bij Feyenoord en na de overwinning van zondagmiddag staat de ploeg bovenaan in de competitie; al heeft AZ maar één punt minder en nog een wedstrijd tegoed. Er lijkt steeds meer schwung in het elftal te komen en met een hopelijk leeglopende ziekenboeg wordt dat alleen maar meer. Donderdag wacht voor Ajax O16 de topper tegen PSV O16.