Steven ten Have staat er tegenwoordig alleen voor. Waar Tscheu La Ling in de rechtzaal nog altijd wordt vergezeld en ondersteund door allerlei Ajacieden, zit zijn tegenstander er moederziel alleen bij. Hij kan het steeds zelf uitzoeken.
Jaap de Groot van De Telegraaf schrijft woensdag over de huidige stand van zaken van de rechtszaak tussen de voormalige buitenspeler van Ajax en de man die Louis van Gaal aanstelde als nieuwe algemene directeur. 'Waar zijn ze? Marjan Olfers, Henk Spaan, Arno Vermeulen en al zijn andere maatjes tijdens de fluwelen revolutie bij Ajax. Niet één keer hebben ze de moeite genomen om naar Utrecht te komen. Geen wonder dat de voormalig voorzitter van de raad van commissarissen zich steeds meer af begint te vragen waar hij het nog allemaal voor doet', schrijft De Groot.
Ten Have beschuldigde Ling van onder meer omkoping, maar dat liet de oud-prof zich niet zeggen. 'Tijdens al die zittingen werd vooral duidelijk hoe vuil het spel eigenlijk werd gespeeld. Niet door de partij Cruijff, zoals door de tegenstanders continu werd geschreeuwd, maar juist die tegenstanders zelf. De rechter had dit al eerder aangegeven met het onwettig verklaren van de benoeming van Louis van Gaal als directeur. Vervolgens werd tijdens de door Ling aangespannen rechtszaak de beerput steeds verder opengetrokken', vervolgt De Groot zijn verhaal, waarin ook Henk Spaan het moet ontgelden.
Smerige spelletjes werden er gespeeld om mensen bewust zwart te maken. 'Terwijl tijdens Studio Voetbal bij het publiek de indruk werd gewekt dat de bestuursvoorzitter spontaan opbelde om het relaas van Vermeulen te bevestigen, dat Cruijff richting Edgar Davids een racistische opmerking had gemaakt, bleek voor de rechter dat er sprake was van een vooropgezet plan. Ten Have gaf toe door de NOS-medewerker te zijn overgehaald om tijdens de uitzending te bellen en daar had hij spijt van. Zoals hij ook zou verklaren dat hij de aan de ledenraad gegeven informatie over Ling van twee mensen uit de hoogste bestuurslaag van Ajax en twee journalisten heeft gekregen. De eis van Ling was en is dat hij die vier namen krijgt, maar drie jaar lang houdt Ten Have de boot af. Terwijl hij in zijn eentje nog het gevecht voert, hebben zijn medestanders het hoofdstuk allang uit. Naar Steven ten Have kijken ze niet meer om.'
Plaats reactie