Vojvodina houdt vertrouwen: 'Als je tegen het grote Ajax speelt, moet je je terugtrekken'

door Bart Veenstra 43

Bron Voetbal International

FK Vojvodina gelooft nog altijd in een goede afloop van het tweeluik met Ajax in de tweede voorronde van de Europa League. De Servische club ging donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 onderuit door een late treffer van invaller Branco van den Boomen.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Waar Ajax in de eerste helft veel kansen liet liggen, was het FK Vojvodina dat na rust twee keer dicht bij een treffer was. Een keer wist Remko Pasveer knap te redden, terwijl bij een ander moment de paal Ajax redding bracht. Trainer Bozidar Bandovic is lovend over het optreden van zijn elftal. 'Ik wil mijn spelers feliciteren met het gespeelde spel tegen een geweldig team als Ajax.'

'We begonnen de wedstrijd goed, we zetten hoog druk, onderschepten wat ballen, maar daarna kregen we problemen met zijwaartse ballen', zegt Bandovic, die van mening is dat zijn elftal na rust beter was dan Ajax. 'We hadden een doelpunt kunnen maken. Maar ik ben tevreden met het spel en de opoffering. Ze hebben hun best gedaan. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld. Bij dit soort wedstrijden tegen Ajax zijn we niet bezweken voor de sfeer, we hebben onze ware aard laten zien, maar dit is pas de eerste wedstrijd. We zullen ons voorbereiden op het tweede deel en proberen te winnen.'

'Ajax is vooral op de flanken behoorlijk sterk'

Middenvelder Njegos Petrovic vult zijn trainer vervolgens aan. 'We lieten ons ware gezicht zien', zegt hij. 'We voelen die bal op de paal nog steeds, maar hebben over zeven dagen een herkansing en ik hoop dat we dit kunnen herhalen en kunnen winnen en doorgaan. In het tweede deel stonden we grotendeels goed, we hadden geen problemen, al is Ajax vooral op de flanken behoorlijk sterk', deelt hij complimenten uit aan Ajax-flankspelers als Carlos Forbs, Christian Rasmussen, Mika Godts en Jaydon Banel.

'Als je tegen het grote Ajax speelt, moet je je terugtrekken', beseft de middenvelder van de Servische tegenstander. 'De intensiteit was goed en tegen Ajax kunnen we niet zonder laag blok spelen. Dit is een bijzondere wedstrijd, in een groot stadion tegen een grote club. Als we betere velden en meer van dit soort wedstrijden hadden, zouden we dit soort wedstrijden winnen.'

Praat nu in het forum mee over Francesco Farioli, de mogelijke nieuwe algemeen directeur, de transferzaken van Ajax deze zomer of technische problemen op onze site!