Sparta Rotterdam en Feyenoord in evenwicht, AZ morst punten in Groningen

door Jon van Dam 841

De Rotterdamse derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord is in een gelijkspel geëindigd. Verder liet AZ de eerste punten van het seizoen liggen op bezoek bij FC Groningen en bleven Heracles Almelo en Willem II op een gelijkspel steken. Go Ahead Eagles pakte de eerste driepunter tegen een zwak RKC Waalwijk.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | FC Groningen - AZ (0-0)

FC Groningen en AZ hebben zondag hun eerste averij van het seizoen opgelopen. De teams wisten de eerste twee wedstrijden te winnen, maar speelden in de Euroborg met 0-0 gelijk. De Alkmaarders waren over het gehele duel de betere ploeg, maar wisten het overwicht niet om te zetten in doelpunten.

Opstelling FC Groningen:

Vaessen; Bacuna, Rente, Peersman (86' Blokzijl), Stam (77' Prins); Schreuders, Hove, De Jonge (90+3' Van Mosselveld), Valente (86' Mendes); Van Bergen, Postema (77' Oosting).

Opstelling AZ:

Owusu-Oduro; Maikuma, Goes, Penetra, Moller Wolfe; Clasie, Mijnans (90+3' Buurmeester), Koopmeiners; Sadiq (67' Addai), Parrott (84' Meerdink), Van Bommel (67' Van Brederode).

-

FT | Sparta Rotterdam - Feyenoord (1-1)

De Rotterdamse stadsderby tussen Sparta en Feyenoord is zondag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. De thuisploeg kwam in de 34e minuut op schitterende wijze op voorsprong. Aanvaller Camiel Neghli scoorde met een prachtig schot van grote afstand. In de tweede helft kwam Feyenoord uit het niets op gelijke hoogte door Quinten Timber, die de bal in de zestien knap tegen de touwen schoot. Een minuut later moest teamgenoot Ramiz Zerrouki inrukken na zijn tweede gele kaart. Het duel op Het Kasteel ging vervolgens op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Olij; Reith, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; Baas (90' Brym), Clement (65' Kitolano); Neghli (81' Mito), Verschueren (82' Metinho), Nassoh (90' Oufkir); Lauritsen.

Opstelling Feyenoord:

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Smal (68' Nadje); Zerrouki, Zechiël (46' Hadj Moussa), Timber (68' Kasanwirjo); Stengs, Gimenez (78' Ueda), Paixão.

1-0 Camiel Neghli (34')
1-1 Quinten Timber (60')

- Na 61 minuten kreeg Ramiz Zerrouki een directe rode kaart.

FT | Heracles Almelo - Willem II (1-1)

Heracles Almelo heeft op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen Willem II. De Almelose formatie is daarmee nog steeds zonder overwinning in het nieuwe seizoen. De ploeg van Erwin van de Looi kwam na een half uur spelen nog wel op voorsprong door Juho Talvitie, ware het niet dat Jesse Bosch namens Willem II enkele minuten later gelijkmaakte.

Opstelling Heracles Almelo:

De Keijzer; Benita, Mirani, Mesik, Roosken; Talvitie, De Keersmaecker, Van Kaam (58' Scheperman), Limbombe (58' Podgoreanu); Engels, Zand.

Opstelling Willem II:

Didillon; Doodeman (79' Bokila), Tirpan, Behounek, St. Jago, Sigurgeirsson; Bosch, Lachkar, Meerveld; Vaesen (79' Vermeulen), Sandra.

1-0 Juho Talvitie (33')
1-1 Jesse Bosch (37')

FT | Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk (2-0)

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen binnen. De ploeg van Paul Simonis wist in de Adelaarshorst met 2-0 te winnen van RKC Waalwijk, dat wederom zwak voor de dag kwam. Al na drie minuten zette vleugelaanvaller Bobby Adekanye de Deventernaren op voorsprong. Tot overmaat van ramp moest RKC Waalwijk na achttien minuten met tien man verder na de tweede gele kaart van Yassin Oukili. De schade zou uiteindelijk beperkt blijven voor de bezoekers uit Brabant. Finn Stokkers zette na een uur spelen de 2-0 eindstand op het bord.