Servië redt punt in extremis en mag nog hopen op plaatsing voor knock-outfase

door Jon van Dam 166

Servië mag nog altijd hopen op plaatsing voor de knock-outfase op het EK in Duitsland. De ploeg van oud-Ajacied Dusan Tadic redde in extremis een punt tegen Slovenië. Invaller Luka Jovic was de gevierde man bij de Serviërs.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

In de eerste helft kwam het duel nog niet tot ontbranding. Beide teams wisten niet voor bijzonder veel gevaar te zorgen en dus stond de brilstand nog op het bord na 45 minuten. In het tweede bedrijf opende Slovenië na 69 de ban. Verdediger Zan Karnicnik ontving een fijne pass in het zestienmetergebied van teamgenoot Timi Max Elsnik. Vervolgens schoot hij de bal mooi langs doelman Predrag Rajkovic in de rechter onderhoek.

Servië en Tadic moesten vervolgens in de achtervolging om een hopeloze situatie in de poule te voorkomen. Uiteindelijk slaagde het land er in de vijfde minuut van de blessuretijd in om de gelijkmaker te forceren. Uit de hoekschop van Ivan Ilic kopte invaller Jovic de bal in de linker onderhoek: 1-1.

Na het gelijkspel is de stand in groep C als volgt: Slovenië staat op de tweede plek met twee punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Servië staat op de laatste plaats met slechts één punt, al is er nog van alles mogelijk in de laatste speelronde. Later op de donderdag nemen Denemarken en Engeland het tegen elkaar op.

FT | Slovenië - Servië (1-1)