Denemarken en Engeland houden elkaar op gelijkspel in Frankfurt

door Jon van Dam 360

Het duel tussen Denemarken en Engeland in groep C van het EK in Duitsland is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Harry Kane zette de Engelsen al snel op voorsprong, terwijl Morten Hjulmand nog voor rust gelijkmaakte voor Denemarken. Engeland blijft na het gelijkspel koploper in de groep.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Nadat de Engelsen via Phil Foden al een schietkans hadden gekregen, kwamen ze in de achttiende minuut op een 0-1 voorsprong. Kane was scherp bij een poging en kon de rebound in de linker onderhoek schieten. Daarmee zette hij zijn ploeg in een zetel.

Lang konden de Engelsen niet genieten van de voorsprong. Nadat Jonas Wind bijna de gelijkmaker produceerde, was het vlak daarna wel raak. Linksback Victor Kristiansen speelde de bal naar middenvelder Hjulmand en die besloot om ineens uit te halen. Via de paal belandde de bal in de linkerhoek: 1-1.

In het restant van het duel kregen beide ploegen niet veel kansen meer. De Engelse bondscoach Gareth Southgate maakte nog een statement door Kane, Bukayo Saka en Phil Foden op hetzelfde moment te wisselen. Uiteindelijk nam Engeland genoegen met een gelijkspel. Het blijft daardoor koploper in groep C. Door het gelijkspel tussen Slovenië en Servië is er op de laatste speeldag nog alles om voor te spelen.

FT | Denemarken - Engeland (1-1)