Buitenland: Gelijkspel voor Ajax-gekleurd Girona; Misehouy zorgt voor gelijkmaker

door Ajax Showtime 70

De zomerstop zit er zo goed als op en dus wordt er weer gevoetbald in binnen- en buitenland. In het buitenland zijn er genoeg oud-Ajacieden die deze week in actie komen tijdens de voorrondes voor de Europese toernooien en de nationale competities. Volg de verrichtingen van de oud-Ajacieden in het buitenland hier en praat er over mee!

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Donderdag 15 augustus

In Spanje werd op donderdagavond La Liga afgetrapt. Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriël Misehouy speelden met Girona een uitwedstrijd tegen Real Betis. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Blind maakte de wedstrijd vol, Van de Beek kwam niet aan zijn minuten, terwijl Misehouy als invaller juist voor de belangrijke gelijkmaker kon zorgen.

In de voorronde van de Europa League speelde het Trabzonspor van Stefano Denswil tegen Rapid Wien. De Oostenrijkers wonnen het duel met 2-0. In de voorronde van de Conference League kwam Sean Klaiber in actie met Bröndby IF. De Denen namen het op tegen Legia Warschau. Het duel eindigde in 1-1. Daardoor liggen ze uit de Conferene League kwalificatie. Nicolai Boilesen en zijn Kopenhagen hadden penalty's nodig om door te gaan ten koste van Banik Ostrava.

Dinsdag 13 augustus

In Turkije stond het duel tussen Fenerbahçe, de club van oud-Ajacied Dušan Tadić, en Lille OSC op het programma. De heenwedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Lille. En dus moesten Tadić en zijn ploeggenoten aan de bak. Na negentig minuten stonden de Turken met 1-0 en dus moest er worden verlengd. Ondanks een rode kaart voor Lille wisten de Turken niet te profiteren. In de 118e minuut scoorden de Fransen, 1-1. De ploeg van Tadić zal komend seizoen actief zijn in de Europa League.

Ook het Rangers FC van Danilo kwam in actie in de derde voorronde van de Champions League. De Schotse club speelde een returnwedstrijd tegen Dynamo Kiev in eigen huis. De eerste ontmoeting eindigde in 1-1. Het duel in Schotland werd pas laat beslist door twee doelpunten van de Oekraïners vlak voor tijd, zo eindigde het duel in 0-2. Danilo kwam niet in actie.