Perez laakt houding Van den Boomen: 'Hij moet zich echt schamen dat hij dit toelaat'

door Bart Veenstra 38

Bron ESPN

Perez laakt houding Van den Boomen: 'Hij moet zich echt schamen dat hij dit toelaat'

door Bart Veenstra 38

Bron ESPN

Kenneth Perez is van mening dat Branco van den Boomen meer voor zichzelf moet opkomen. Dat vertelt de Deense analist, die in het verleden bij Ajax voetbalde, bij Dit Was Het Weekend. Volgens Perez liet Van den Boomen zich te makkelijk wegsturen toen Ajax een vrije trap mocht nemen.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Ajax kreeg na ruim een kwartier spelen een vrije trap te nemen. Van den Boomen leek die vrije trap te gaan namen, maar werd toen weggestuurd door Steven Berghuis. Laatstgenoemde nam de vrije trap ook, maar scoorde niet. Perez heeft er zo zijn mening over. 'Van den Boomen moet echt even een man worden. Hij laat zich hier wegsturen door Berghuis', zegt de analist van ESPN.

'Berghuis heeft een prima trap, maar geen goede vrije trap. En het is een plek voor een rechtspoot', gaat Perez verder. De oud-Ajacied zag dat Van den Boomen zich in het verleden ook al eens liet wegsturen toen hij een vrije trap wilde nemen. 'Vorig jaar liet Van den Boomen zich ook al de kaas van het brood eten door Henderson, die nog nooit van z'n leven een vrije trap had genomen. En nu door Berghuis, die twee van de 49 vrije trappen heeft gescoord die hij ooit nam. De laatste was in 2019.'

Tot slot trekt Perez een harde conclusie over Van den Boomen. 'Om dat op die plek te laten gebeuren… Branco van den Boomen moet zich echt schamen dat hij dit toelaat. Echt waar. Zijn trap is juist zijn kernkwaliteit. Dan heeft hij de mogelijkheid op deze plek… Nee, ik snap het niet.'

Ajax verslaat sc Heerenveen

Ajax wist het duel met sc Heerenveen overigens met 1-0 te winnen. Op aangeven van Mika Godts was het IJslander Kristian Hlynsson die koelbloedig wist af te ronden. Donderdag wacht de volgende wedstrijd voor Ajax. Dan spelen de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA de return van de derde voorronde van de Europa League tegen Ajax. In Griekenland werd eerder met 0-1 gewonnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.