Kraay jr. geniet van Klaassen: 'Mag het niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen'

door Jari Perridon 69

Bron Voetbal International

Kraay jr. geniet van Klaassen: 'Mag het niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen'

door Jari Perridon 69

Bron Voetbal International

Hans Kraay jr. is blij dat Davy Klaassen is teruggekeerd bij Ajax, zo laat hij weten in zijn column bij Voetbal International. Davy Klaassen keerde - na een jaar bij Internazionale - terug bij Ajax waar hij een contract heeft getekend tot het einde van het seizoen. Kraay jr. begrijpt niet dat sommigen het een rare zet vinden van Ajax om de ervaren kracht terug te halen naar Amsterdam.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

'Ik stond ervan te kijken dat veel mensen het niet snapten, het zelfs raar vonden. Daar snapte ik dan weer helemaal niets van, ik hoorde bij die andere groep. Ook ik weet dat hij bij Internazionale nauwelijks aan de bak kwam', begint Kraay jr. in zijn column. 'Ook ik weet dat hij qua spel niet heel erg op Dennis Bergkamp lijkt. Maar Davy Klaassen lijkt wel heel veel op Davy Klaassen', vervolgt de oud-profvoetballer.

Volgens Kraay jr. kan dit Ajax Klaassen goed gebruiken. Hij is van mening dat de 31-jarige middenvelder op meerdere posities uit de voeten kan en zodoende van enorme waarde kan zijn voor de Amsterdammers. 'Dat betekent een hele fitte, frisse, dynamische, diepgaande speler, die op 8 en 10 prima uit de voeten kan. En die ook nog eens regelmatig een goal maakt. Dat is best handig bij dit spel. En hij kan ook nog eens goed op 12 spelen.'

Klaassen zal nooit zeuren

Kraay jr. denkt dat Klaassen ook goed als twaalfde man kan fungeren. De oud-voetballer is van mening dat Klaassen nooit zal zeuren als hij op de bank zit. 'De meeste spelers die worden gepasseerd, worden terpentijnzeikers. Die klagen en doen vervelend achter de rug van de trainer om. Daar is bij Klaassen never nooit iets van te merken. Al staat hij wissel, dan nog komt hij als eerste zo fanatiek als de kolere het veld op in de Johan Cruijff Arena voor de warming-up. Alsof hij de WK-finale als basisspeler moet spelen. Misschien mag ik dat niet zeggen, maar ik vind het een heerlijke jongen. En ik hoop dat je dan nu begrijpt dat hij heel goed op 12 kan spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.