Ajax O18 komt niet verder dan gelijkspel tegen Vitesse, Ajax O15 wint overtuigend van Willem II

door Bram Bark 8

Welkom bij het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 25 november. Ajax O18 speelde op Sportpark de Toekomst met 1-1 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Ook Ajax O15 speelde vandaag een thuiswedstrijd. De ploeg wist overtuigend met 4-0 te winnen van Willem II.

FT | Ajax O18 - Vitesse O18 (1-1)

Ajax O18 heeft met 1-1 gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Dies Janse, maar zagen in de tweede helft de bezoekers op gelijke hoogte komen. Ajax O17-verdediger Aaron Bouwman maakte vandaag zijn debuut voor de ploeg van Frank Peereboom.

Om 14.30 uur trapte men op Sportpark de Toekomst af voor de wedstrijd tussen Ajax O18 en de leeftijdsgenoten van Vitesse. Het waren de Arnhemmers die als beste ploeg uit de startblokken kwamen. Zo kreeg Vitesse in de eerste twintig minuten al drie goede kansen om op voorsprong te komen. De bezoekende partij wist echter geen van de pogingen te verzilveren. Zo was het met name een belangrijke save van keeper Paul Reverson noodzakelijk om beide ploegen in evenwicht te houden.

Halverwege de eerste helft begon Ajax steeds meer van zich af te bijten. Hier en daar ontstonden er wat kansjes voor de Amsterdammers. Zo kon men scoren uit een vrije trap en kreeg Skye Vink een mega kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. In de 31e minuut was het dan zo ver. Ajax kwam op voorsprong door een doelpunt van Dies Janse. Ook Vitesse bleef gevaarlijk, maar scoren deed de ploeg voor rust niet meer: 1-0.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Vitesse op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal binnengelopen. Even later waren de Arnhemmers dicht bij de voorsprong. Een kopbal ging maar net voorlangs. Vervolgens was het Ajax dat meer aanspraak maakte op een doelpunt. Schietkansen van Skye Vink en Don O’niel troffen geen doel.

Tien minuten voor tijd kwam Vitesse er gevaarlijk uit. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging uiteindelijk net naast het doel van Paul Reverson. Vlak voor tijd waren het opnieuw de bezoekers die gevaarlijk werden. Gelukkig voor Ajax kwam een aanvaller van Vitesse een centimeter tekort om een voorzet in een leeg doel te tikken. In de laatste minuten werd niet meer gescoord en dus eindigde het duel in 1-1. Bouwman maakte zijn debuut in Ajax O18. De lange verdediger kwam in de 89ste minuut binnen de lijnen voor Ryan van de Pavert. Bouwman speelt doorgaans in Ajax O17, waar hij bezig is aan een sterk seizoen.

Opstelling Ajax O18:

Reverson; Appiah (Van der Vaart 74'), Ugwu, Janse, Van de Pavert (Bouwman 89'); Verkuijl, Speksnijder (Faberski 61'), Peters (Bounida 74'); Konadu, Vink (Ebite 89'), O'niel.

Wissels Ajax O18:

Entius, Bouwman, Bounida, Faberski, Van der Vaart, Ebite.

1-0 Dies Janse (31')

1-1 Vitesse (51')

- Aaron Bouwman zit vandaag bij de selectie van Ajax O18. De lange verdediger is bezig aan een goed seizoen bij Ajax O17 en dat kan vandaag beloond worden met een debuut in de ploeg van Frank Peereboom.

Overige wedstrijden:

FT | Ajax O15 - Willem II O15 (4-0)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van de leeftijdsgenoten van Willem II. De doelpunten werden gemaakt door Jeshurun Simeon, Nafairon Landvreugd en Damian Gomes Fereira (twee keer). Ajax O14-speler Genoah Essed maakte zijn debuut voor Ajax O15.