Jong Ajax lijdt onnodige thuisnederlaag tegen FC Dordrecht

door Wessel Kroon 695

Jong Ajax is er maandagavond niet in geslaagd om te winnen van FC Dordrecht. Op Sportpark De Toekomst verloren de Amsterdammers onnodig met 0-1. De ploeg van trainer Frank Peereboom kreeg in de tweede helft genoeg kansen op een gelijkmaker, maar verzuimde deze mogelijkheden te verzilveren.

Na achttien minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Benjamin Tahirovic ging in de fout en verloor de bal op een gevaarlijke plek. In het vervolg kreeg Jaden Slory een schietkans, maar zijn harde poging werd gekeerd door Diant Ramaj. Even later deed Jong Ajax iets terug. Precious Ugwu werd aangespeeld door David Kalokoh en probeerde het met een hard schot in de korte hoek. Zijn poging werd met moeite tot hoekschop verwerkt door de doelman.

Zo’n tien minuten voor rust was Jong Ajax heel dicht bij de openingstreffer. Iedereen wachtte tot Jan Faberski naar binnen kapte, maar hij ging buitenom en probeerde het met zijn mindere rechterbeen. Zijn inzet ging net voor het doel van FC Dordrecht langs. Waar het Jong Ajax niet lukte om een doelpunt te maken, kreeg FC Dordrecht het wel voor elkaar. Dies Janse verloor de bal, waardoor Devin Haen zomaar oog in oog met Ramaj kwam te staan. De doelman van Jong Ajax kwam gauw uit zijn doel in de hoop eerder bij de bal te zijn, maar dat was niet het geval. Haen passeerde Ramaj en zorgde er zodoende voor dat FC Dordrecht met een nipte voorsprong de rust in ging.

Veel kansen in tweede helft

In de tweede helft leek Jong Ajax al gauw op gelijke hoogte te komen. Een speler van FC Dordrecht passeerde bijna zijn eigen doelman, maar zag de bal tegen de paal gaan. In de rebound leek invaller Sean Steur simpel de 1-1 binnen te kunnen schieten, maar hij schoot recht op de doelman af. In de 67e minuut wist Jong Ajax wel te scoren, maar de treffer werd afgekeurd. Don-Angelo Konadu leek de bal keurig te veroveren en vervolgens over de doelman heen te wippen, maar volgens de scheidsrechter maakte de spits daarbij een overtreding.

Een kwartier voor tijd was Jong Ajax opnieuw dicht bij de gelijkmaker. De thuisploeg kwam er snel uit en Faberski werd de diepte in gestuurd. De Pool schoot hard op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Even later was het Kayden Wolff die een grote kans kreeg op de gelijkmaker. De invaller ging alleen op de doelman af en probeerde de bal over hem heen te wippen, maar slaagde daar niet in.

Vlak voor tijd was Faberski nog dicht bij de 1-1, maar de Pool zag zijn inzet op de paal gaan. Uiteindelijk maakte Jong Ajax de wedstrijd af met tien man, omdat Janse in de absolute slotfase zijn tweede gele kaart ontving. Zo verloor Jong Ajax - na veel gemiste kansen in de tweede helft - met 0-1 van FC Dordrecht.

Ramaj; Ugwu (Jermoumi 77'), Verschuren, Janse, Alders (Jetten 63'); Tahirovic, Hlynsson (Steur 46'), Mokio (Vink 63'); Faberski, Konadu, Kalokoh (Wolff 63').

Reverson, Jetten, Bouwman, Jermoumi, Brandes, Chahid, Chourak, Speksnijder, Wolff, Vink, Boerhout, Steur.