Ajax O16 komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Dordrecht O16

door Timo Suur 57

Ajax O16 is aan de competitie begonnen met een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. De Amsterdamse talenten kwamen met 0-2 achter op Sportpark de Toekomst, maar door twee doelpunten van Jeshurun Simeon eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-2.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

In de openingsfase lukte het Ajax O16 niet om tot kansen te komen, terwijl de bezoekers er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen. Na tien minuten nam FC Dordrecht O16 de leiding in Amsterdam. De thuisploeg werkte de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied, waarna de aanvoerder van de bezoekers de bal kon oppikken en raak schoot in de verre hoek: 0-1. Een klein kwartier later was het opnieuw raak voor FC Dordrecht O16. Een aanvaller kwam door aan de rechterkant en schoof de bal langs Ajax-goalie Giovanni van der Wijst.

In de 31ste minuut deed Ajax O16 wat terug via Simeon. De spits werd in de diepte gestuurd door een lange bal van Damian Gomes Ferreira en schoot de bal keurig in de verre hoek binnen: 1-2. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Ghalil Bousnane kreeg de eerste mogelijkheid. Hij sneed van links naar binnen en schoot op doel, maar zijn poging miste richting en kracht om het de doelman lastig te maken.

Een paar minuten later kreeg Bousnane opnieuw een mogelijkheid na een voorzet van Luca de Baat, maar eerstgenoemde volleerde de bal naast het doel. Na een uur was het wel raak voor de Amsterdamse talenten en opnieuw was het Simeon. Bousnane werd in de diepte gestuurd door Mohamed Abdalla. De aanvaller zag zijn poging gestopt worden door de doelman, maar in tweede instantie schoot ploeggenoot Simeon alsnog raak: 2-2.

In de slotfase ging Ajax O16 nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Eerst kreeg Thom Veenbergen een kans na een voorzet van Bousnana, maar eerst genoemde wist de bal niet tegen de touwen te schieten met zijn linkerbeen. Ook Simeon kreeg een mogelijkheid, nadat hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander, maar zijn poging werd van dichtbij gekeerd door de goalie. De rebound was vervolgens niet besteed aan Ismail Laghmich en zodoende bleef Ajax O16 steken op een 2-2 gelijkspel tegen FC Dordrecht.