Simonis: 'Het is gewoon een penalty, dus opmerkelijk dat je die niet krijgt'

door Jon van Dam 24

Bron NOS

Bron NOS

Paul Simonis baalt dat de vermeende handsbal van Davy Klaassen geen penalty opleverde voor zijn ploeg Go Ahead Eagles. De trainer van de Deventenaren zag dat zijn elftal het Ajax lastig maakte, maar is teleurgesteld in het gelijkspel (1-1) tegen de Amsterdammers.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Simonis geeft tegenover de NOS aan niet blij te zijn met het gelijkspel tegen Ajax. De oefenmeester had namelijk het gevoel dat er meer in het vat zat voor zijn manschappen. 'Als je naar de tweede helft kijkt en de kansen die we krijgen.. Maar ook naar het penaltymoment, dat ik net heb gezien. Het is gewoon een penalty, dus het is opmerkelijk dat je die niet krijgt. Je staat hier met een gevoel dat de jongens goed hebben gespeeld, maar dat we te weinig hebben gekregen.'

Een van Simonis zijn assistenten, die boven op de tribune zat, gaf al snel aan dat hij het een 'honderd procent penalty' vond. 'Kennelijk was het te veel om het moment te checken. Er werd geel getrokken (voor Gerrit Nauber, red.), dus dat was apart. Die bal ging echt richting de goal en het was een onnatuurlijke houding. Zijn handen zijn van het lichaam af, dus ik vind het een hele aparte beslissing. Maar het is gebeurd.'

Simonis besloot in de rust tactiek te wijzigen

Simonis erkent dat hij zijn team in de eerste helft wat afwachtend liet spelen. In de rust besloot hij om de tactiek om te zetten en Ajax onder druk te zetten. 'In de rust hebben we gezegd dat we hen veel eerder bij de strot moeten pakken. Veel meer forceren tot een lange bal of een fout. Dat deden we heel goed, al zag je een aantal keer de kwaliteit van Ajax dat ze er onderuit speelden. Maar in acht van de tien gevallen leverde het een lange bal of een balverovering op.'

'Ik kan mijn jongens niet veel verwijten', zo vervolgt Simonis. 'Er stond een geweldige ploeg op het veld die zich aan de afspraken hield en met ziel en zaligheid aanvalde, verdedigde en omschakelde. Ze deden er alles aan om die wedstrijd te winnen. Ik denk dat we pech hadden in de afronding en met de VAR. Afgezien van dat kan ik mijn spelers niets kwalijk nemen.'