Oranje O17 met 3-1 onderuit in laatste groepsfasewedstrijd

door Marco Bouwmeester 14

Oranje O17 heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de EK-kwalificatie met duidelijke cijfers verloren: 3-1. Na een zwakke eerste helft bezochten de Nederlanders de kleedkamer met een 3-0 achterstand. Deze achterstand wist het jeugdteam van Oranje in het tweede bedrijf niet meer om te draaien.

FT | Kroatië O17 - Oranje O17 (3-1)

Oranje kende tot voor het duel van dinsdag een vlekkeloze groepsfase van de EK-kwalificatie. De eerste twee duels werden door het team van trainer Peter van den Berg met gemak gewonnen. Het O17-elftal van de Faeröer Eilanden en Albanië O17 werden respectievelijk met 6-0 en 5-0 verslagen. Deze twee overwinningen betekenden dat Oranje O17 al geplaatst was voor de Eliteronde van de EK-kwalificatie voorafgaand aan het duel met Kroatië O17.

Op dinsdag was de druk er dus af voor Oranje O17, maar Van den Berg gaf voor de ontmoeting met Kroatië O17 aan niet met minder genoegen te nemen dan negen punten uit drie duels. ‘De groepswinst geeft ons een op papier gunstigere loting voor de Eliteronde. We nemen met niets minder genoegen dan negen uit drie’, aldus Van den Berg, geciteerd door OnsOranje.

Oranje wist niet te overtuigen en ging na een zeer matige eerste helft met 3-0 de rust in. Meteen na rust werden er twee wissels doorgevoerd door Van den Berg om iets te forceren. Ondanks de 3-1 van Ajacied Levi Acheampong na rust wist het jeugdteam geen resultaat te halen.

Minuten voor Ajacieden

Namens Ajax waren naast Acheampong Mark Engel, Pharell Nash, Sean Steur en Emre Ünüvar onderdeel van de selectie van Oranje O17. Engel, Steur en Ünüvar konden rekenen op een plek in de basiself voor het duel met Kroatië O17. Nash en Acheampong kregen minuten met een invalbeurt.

13.30 uur | Kroatië O17 - Oranje O17 (3-1)