Kroatië moet nog flink aan de bak na gelijkspel tegen Albanië

door Robin Ridder 680

Kroatië heeft het duel met Albanië niet weten te winnen. Woensdagmiddag kwamen beide teams op het Europees Kampioenschap niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door dit resultaat moeten Ajacieden Josip Šutalo en Borna Sosa flink aan de bak. De Kroaten hebben na twee wedstrijden slechts een punt.

In de eerste helft wisten de Kroaten niet te imponeren en drongen de Albanezen meteen aan. Albanië durfde vooruit te voetballen en creëerde de grootste kansen. Het aanvallen werd uiteindelijk ook beloond. Na tien minuten spelen wist Qazim Laci de 1-0 binnen te koppen. Dit was ook de ruststand, maar daar kwam Kroatië nog goed mee weg.

In de tweede helft was Albanië nog altijd gevaarlijker. De Kroaten kregen het niet voor elkaar om grote kansen te creëren. Ondanks dat hadden de Kroaten maar twee minuten nodig om de wedstrijd helemaal om te draaien. In de 74e minuut was Andrej Kramaric trefzeker en nog geen twee minuten later kwam Kroatië op gelukkige wijze op 2-1. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar niets bleek minder waar. In de absolute slotfase was het Klaus Gjasula die voor de eindstand tekende. Gjasula maakte zijn eigen doelpunt hiermee goed.

Het Kroatië van Šutalo en Sosa speelt in de laatste groepswedstrijd tegen Italië. Deze wedstrijd staat voor maandagavond op het programma. Italië en Spanje treffen elkaar donderdagavond tijdens hun tweede groepswedstrijd. Beide landen staan al op drie punten.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Kroatië - Albanië (2-2)