Keukelaar leidt Ajax Vrouwen naar ruime zege op Fortuna Sittard

door Brent Tomassen 18

Ajax Vrouwen heeft een eenvoudige 5-1 zege weten te boeken op Fortuna Sittard Vrouwen. Op Sportpark de Toekomst was de ploeg van Hesterine de Reus oppermachtig en liet het zeker na rust de kansen liggen op de score nog hoger te laten uitvallen. Lotte Keukelaar was de uitblinker met twee goals en een assist.

Ajax Vrouwen was vanaf de eerste minuut de veel sterkere ploeg en beloonde een solide openingsfase met de openingstreffer na een kwartier spelen. Keukelaar werd volledig vrijgelaten bij een hoekschop en de rechtsbuiten stiftte de bal over de weifelende Fortuna-doelvrouw heen in het doel: 1-0. Zes minuten later probeerde Keukelaar het op bijna exact dezelfde wijze, maar dit keer raakte ze de lat.

Toch liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Keukelaar kreeg niet voor het eerst veel te veel ruimte op rechts, dribbelde naar binnen en zag haar voorzet via een Fortuna-been over de doellijn gaan. Ajax nam veel gas terug in het vervolg van de eerste helft, maar vier minuten na rust profiteerde Keukelaar opnieuw van geschutter achterin bij Fortuna Sittard. Ze pakte de bal af, kreeg de bal terug van Lily Yohannes en schoof de bal simpel binnen: 3-0.

Vlak hierna wist Fortuna Sittard via een spaarzame uitbraak te profiteren van een fout bij Ajax achterin, maar Jonna van der Velde wist met een uiterste ingreep een tegentreffer te voorkomen. De tweede Fortuna-kans leverde wel een doelpunt op. Isa Dekker bleef koel oog in oog met doelvrouw Regina van Eijk en maakte de 3-1.

Halverwege de tweede helft wist Yohannes de mooiste treffer van de middag te maken. Het zeventienjarige toptalent mocht aanleggen voor een vrije trap en krulde deze fraai over de muur in het doel: 4-1. In de slotfase mocht ook Nadine Noordam juichen. Weer stond Keukelaar aan de basis van het doelpunt. Ze veroverde eerst zelf de bal, ging de combinatie aan en zette vervolgens Noordam vrij voor de keeper: 5-1. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te zijn, waardoor Ajax Vrouwen na drie duels nog altijd foutloos is in de Azerion Vrouwen Eredivisie.