Ajax Vrouwen spelen gelijk tegen Chelsea en gaan niet door in de Champions League

door Robin Ridder 56

De Ajax Vrouwen zijn uitgeschakeld in de Champions League. Ondanks een 1-1 gelijkspel gaan de Amsterdammers niet door in Europa. Ajax stond vooraf voor een onmogelijke opgave doordat de heenwedstrijd in Amsterdam met 3-0 werd verloren.

Ajax begon prima aan de wedstrijd en meldde zich een aantal gevaarlijk op de helft van de Londenaren. Hoe langer de eerste helft vorderde, hoe beter Chelsea werd. Na een aantal goede mogelijkheden was het in de 33e minuut raak voor de thuisploeg. Spits Mayra Ramirez ging alleen op Regina van Eijck af en faalde niet.

Voor de treffer van Chelsea was Ajax nog wel een keer gevaarlijk door geklungel achterin bij de Engelsen. Het cadeautje werd niet uitgepakt door Ajax en daarna werden ze eigenlijk niet meer gevaarlijk. Na de voorsprong verslapte de thuisploeg niet. Ajax kon geen vuist meer maken in de eerste helft.

In de tweede helft zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Ajax werd niet of nauwelijks gevaarlijk en de thuisploeg kwam niet in de problemen. Chelsea liet Ajax iets meer aan de bal en loerde op de counter. Ondanks de weinige kansen kwam Ajax toch op 1-1. Na een goede aanval werd Chasity Grant vrijgespeeld. De aanvalster schoof de bal rustig binnen en zorgde voor de gelijkmaker. De goal van Grant zorgde voor de einduitslag.

FT | Chelsea FC Women - Ajax Vrouwen (1-1)