Invaller Mannsverk boekt belangrijke zege met Noorwegen O21, Faberski trefzeker bij Polen O19

door Jon van Dam 14

Noorwegen O21 heeft donderdagmiddag een 0-1 overwinning geboekt op bezoek bij Letland O21. Bij de Noorse ploeg kwam Ajacied Sivert Mannsverk in actie. Verder wist Jong Ajax-aanvaller Jan Faberski met Polen O19 de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kazachstan O19 te winnen. De linkspoot scoorde zelfs een doelpunt.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Letland O21 - Noorwegen O21 (0-1)

Het Noorwegen O21 van Mannsverk heeft donderdag een nipte, maar belangrijke zege geboekt op de leeftijdgenoten van Letland. Op bezoek in het Letse Jūrmala werd het 0-1. Middenvelder Kristian Arnstad zorgde in de 54e minuut vanaf de penaltystip voor de enige goal van het duel. Een kwartier voor tijd kwam Mannsverk als invaller binnen de lijnen. Hij verving Thelo Aasgaard. Door de overwinning klimt Noorwegen O21 tijdelijk naar de tweede plaats in Groep A. Ierland O21 kan die positie vrijdag overnemen bij een winstpartij op Turkije.

Opstelling Noorwegen O21:

Tangvk; Edh, Løvik, Hjelde, Østrøm; Hansen-Aarøen (Nypan, 74'), Arnstad, Aasgaard (Mannsverk, 74'); Ørjasæter (Broholm, 74'), Mvuka, Jatta (Nordas, 74').

Wissels Noorwegen O21:

Ree, Braude, Mannsverk, Nordås, Guddal, Nypan, Melkersen, Hiim, Broholm.

0-1 Kristian Arnstad (54', pen.)

- Namens Ajax behoort Sivert Mannsverk tot de selectie van Noorwegen O21.

FT | Kazachstan O19 - Polen O19 (0-2)

Faberski wist met Polen O19 een 0-2 overwinning te boeken tegen Kazachstan O19. Het duel, dat op neutraal terrein gespeeld werd, kwam na achttien minuten los na de openingsgoal van spits Daniel Mikolajewski. Ajacied Faberski verdubbelde in de 26e minuut de score na een vrije trap (zie video hieronder). Van een meter of 25 verraste de dribbelaar de Kazachstaanse keeper in de korte hoek.