Driessen: 'Eén enkel belletje had alle ruis tussen Bergwijn en Koeman voorkomen'

door Marco Bouwmeester 88

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Eén enkel belletje had alle ruis tussen Bergwijn en Koeman voorkomen'

door Marco Bouwmeester 88

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft vrijdagochtend in zijn column in De Telegraaf aangegeven dat de uitspraken van Ronald Koeman en Steven Bergwijn in de media voorkomen hadden kunnen worden. De columnist vindt dat er intern bij de KNVB gekeken moet worden naar dit voorval.

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

Bergwijn vertrok op deadline day van de transferperiode naar Al-Ittihad. Hier ging echter geen contact met bondscoach Koeman aan vooraf. Koeman gaf dinsdag tijdens een persconferentie aan dat hij niet achter deze transfer staat. Zo zou de overstap van Bergwijn niet te vergelijken zijn met die van Georginio Wijnaldum, omdat bij de oud-Ajacied sportieve ambitie niet de boventoon zou hebben gevoerd.

Driessen vindt dat deze miscommunicatie tussen Bergwijn en Koeman voorkomen had kunnen worden. 'Bergwijn speelde 16 van zijn 34 interlands onder Koemans gezag. Dan is één enkel belletje niet te veel gevraagd. Het had alle ruis op de lijn en het bedankje van Bergwijn voorkomen', begint de columnist.

Ook geeft Driessen aan dat dit in de toekomst voorkomen moet worden door de KNVB, omdat anders spelers van Oranje hier onbewust over zullen nadenken. 'Dit is niet in belang van Oranje omdat het onderhuids blijft hangen bij internationals die wel zijn of worden geselecteerd. Misschien dat Nigel de Jong, de technisch directeur van de KNVB dit kan meenemen in zijn volgende evaluatie met de bondscoach. Of bij zijn eigen evaluatie want in deze affaire was een rol voor De Jong weggelegd.'

Driessen voorspelt dat de uitspraken van Koeman snel vergeten zullen worden. Mede omdat Bergwijn geen sterke periode als voetballer achter de rug heeft. 'Omdat het Bergwijn betreft, iemand die niet de gunfactor heeft in de voetballerij en zich afgelopen twee seizoenen nauwelijks heeft gemanifesteerd, zal alles snel doodbloeden. Wat niet wegneemt dat het goed zou zijn als ze deze zaak in Zeist onder de loep nemen om herhaling te voorkomen.'

Bergwijn reageert op uitspraken Koeman

Bergwijn heeft inmiddels in een interview gereageerd op de uitspraken van de bondscoach. De buitenspeler is niet te spreken over het voorval met Koeman. 'Zo ga je niet met je eigen spelers om.' Verder geeft hij aan dat Koeman zijn geloofwaardigheid mogelijk verliest als hij in de toekomst meer van dit soort uitspraken zou doen. Ook zegt de voormalige aanvaller van Ajax dat hij in de toekomst nog graag voor het Nederlands elftal zou spelen, maar niet als Koeman nog coach is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.