LIVE 17.00 uur | Qarabag - Sabah Baku (2-0)

door Jesse ter Haar 6

Dit is het livetopic voor de competitiewedstrijden van Ajax' Europa League-tegenstanders op zondag 29 september. In Italië gaat Lazio op bezoek bij Torino. Slavia Praag, dat donderdag tegen Ajax speelt, komt in actie op bezoek bij Bohemians. Ook spelen Qarabag en Maccabi Tel Aviv een wedstrijd in de competities van Azerbeidzjan en Israël. Volg de wedstrijden hier en praat mee!

Bestel het nieuwe derde shirt van Ajax in de Ajaxshop!

FT | Torino - Lazio (2-3)

Lazio heeft zich goed gerevancheerd van het competitieduel dat het afgelopen weekend met 2-1 verloor bij Fiorentina. De ploeg van Marco Baroni boekte een knappe 2-3 overwinning bij Torino, dat het seizoen erg sterk was begonnen. Het was Matteo Guendouzi die de hoofdstedelingen na acht minuten op voorsprong schoot. Aanvaller Boulaye Dia verdubbelde na rust de voorsprong voor Lazio. Het werd nog even spannend toen Ché Adams namens Torino iets terugdeed. Echter bracht invaller Tijjani Noslin (ex-Fortuna Sittard) de marge terug naar twee: 1-3. Een late treffer van Saul Coco namens de thuisploeg kwam te laat. Door de overwinning is Lazio opgeklommen naar de zesde plaats in de Serie A.

Opstelling Lazio:

Provedel; Lazzari (Marusic 80'), Gila, Romagnoli, Tavares (Pellegrini 68'); Guendouzi, Rovella; Isaksen (Tchaouna 68'), Dia (Vecino 68'), Zaccagni; Castellanos (Noslin 89').

Wissels Lazio:

Furlanetto, Mandas, Marusic, Pellegrini, Patric, Dele-Bashiru, Tchaouna, Vecino, Castrovilli, Pedro, Noslin.

0-1 Matteo Guendouzi (8')
0-2 Boulaye Dia (60')
1-2 Ché Adams (67')
1-3 Tijjani Noslin (90')
2-3 Saul Coco (90+2')

17.00 uur | Qarabag - Sabah Baku (2-0)

In Azerbeidzjan speelt Qarabag tegen Sabah Baku. Het is een duel tussen de nummers twee en vier van de ranglijst. Bij winst op Sabah Baku neemt Qarabag de koppositie over van Araz. Afgelopen donderdag beleefde de regerend kampioen van Azerbeidzjan een opmerkelijke opener in de Europa League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur stond de club al na acht minuten met een man meer. Mede door veel gemiste kansen van Qarabag wisten de Engelsen uiteindelijk met 3-0 te winnen.

Opstelling Qarabag:

Buntic, Addai, Akhundzade, Bayramov, A. Huseynov, Isayev, Jankovic, L. Andrade, Medina, Silva, Xhixha.

Wissels Qarabag:

P. Andrade, Benzia, Cafarquliyev, B. Huseynov, Juninho, Kashchuk, Kochalski, Mammadzada, Mustafazada, Qurbanly, Romao, Zoubir.

1-0 Toral Bayramov (6')
2-0 Nariman Akhundzade (8')

18.30 uur | Bohemians - Slavia Praag (0-0)

Slavia Praag speelt aanstaande donderdag thuis tegen Ajax in de Europa League. Echter staat er eerst nog een wedstrijd in de Tsjechische competitie op het programma. De koploper van de Chance Liga gaat op bezoek bij laagvlieger Bohemians. Slavia Praag begon goed aan de competitiefase van de Europa League. De manschappen van Jindrich Trpisovsky boekten uit bij Ludogorets een 0-2 overwinning

Opstelling Slavia Praag:

Nog niet bekend.

-

19.30 uur | Maccabi Tel Aviv - Ironi Tiberias (0-0)

Tot slot komt Maccabi Tel Aviv in actie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ironi Tiberias. De thuisploeg is na vier wedstrijden nog foutloos in de Israëlische competitie en gaat zodoende aan kop. Tegenstander Ironi Tiberias bezet momenteel de vijfde plaats. Maccabi Tel Aviv verloor donderdag de eerste wedstrijd in de Europa League. In Portugal ging de ploeg met 2-1 onderuit bij SC Braga.