Jong Ajax raakt lat, paal en lat en gaat onderuit bij VVV-Venlo

door BadembaBarrie 412

Jong Ajax heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij VVV-Venlo kregen de Amsterdamse beloften zeker na rust meerdere goede kansen. In totaal raakte Jong Ajax in De Koel drie keer de paal of lat, maar de bal wilde er maar niet in. Daar had VVV uiteindelijk minder moeite mee. Het eindigde in 2-0 in Venlo.

VVV vocht voor zijn laatste theoretische kans op promotie, voor Jong Ajax stond er behalve de eer en een iets hogere eindklassering niets op het spel. Dat deze wedstrijd voor beide ploegen realistisch gezien weinig meer zou betekenen, viel dan ook aan alles te merken. De Koel was goed gevuld, maar behoudens een plukje van zo’n honderd man viel er weinig sfeer te beleven.

Voor aantrekkelijk voetbal was De Koel ook niet bepaald de place to be. De wedstrijd voltrok zich in een laag tempo en geen van beide ploegen wist in het eerste halfuur meer dan eens echt dreigend te zijn. Aan Venlose zijde kopte Elias Sierra de bal in de openingsfase van dichtbij in de handen van Tom de Graaff. Verder beperkte het ‘gevaar’ van de thuisploeg zich tot twee mislukte volleys van Roel Janssen.

Jong Ajax had ruim twintig minuten nodig om voor het eerst een bal in de richting van het doel van Delano van Crooij te vuren. Rida Chahid waagde een poging vanuit de tweede lijn, maar zag zijn schot in het vijfmetergebied smoren. Even later was Jong Ajax plots wel heel dichtbij de voorsprong. Jaydon Banel maakte de actie buitenom en gaf met links voor op de instormende Rico Speksnijder. Die leek de bal met de borst richting doel te werken, maar zag de onderkant van de lat hem van een doelpunt weerhouden.

Dat de eerste tien minuten na rust meer kansen telden dan de gehele eerste helft zei veel over beide. Het mocht namelijk gerust een klein wonder heten dat het na een kleine 56 minuten nog 0-0 stond. Namens Jong Ajax kreeg Speksnijder een enorme kans op de 0-1, maar zijn poging richting de verre hoek miste de overtuiging om Van Crooij te passeren. Dat lukte ook invaller Kayden Wolff enkele momenten later niet.

Aan de overzijde werd VVV gevaarlijk via invaller Pepijn Doesburg, die de bal in het zijnet schoot, en Robert Klaasen, wiens poging door De Graaff uit de korte hoek werd gehouden. Tussendoor was de laatste speler die in de rust inviel, Ar’jany Martha, ook nog dicht bij een doelpunt. Zijn schot, na een actie langs twee tegenstanders, eindigde op de paal.

Meerdere wissels haalden het tempo vervolgens enigszins uit de wedstrijd, maar na iets meer dan zeventig minuten viel er plots weer wat te beleven. Nassef Chourak had Kian Fitz-Jim inmiddels vervangen en toonde aan zich op tien beter thuis te voelen dan zijn teamgenoot. Van een meter of 25 zag hij ruimte om uit te halen en raakte hij namens Jong Ajax voor de derde keer op één avond de lat dan wel paal. Chourak keek nog enigszins vertwijfeld naar de scheidsrechter, maar die gaf geen doelpunt.

Nog geen minuut later viel er wel een goal, maar dan voor de thuisploeg. Die kwam er met twee tegen twee uit en Doesburg schoot de bal uiteindelijk via Nick Verschuren binnen. Jong Ajax leek het er even niet bij te willen laten zitten en beet middels een knal van Banel op de vuisten van Van Crooij ietwat van zich af. Van een echt offensief was echter geen sprake en een kleine tien minuten voor tijd gooide Doesburg het duel in het slot. Op aangeven van Serra kopte hij de bal, ditmaal zonder tussenkomst van een Jong Ajax-verdediger, van dichtbij tegen de touwen en bepaalde hij de eindstand op 2-0.