Ajax Vrouwen nog maar twee punten achter FC Twente na overwinning op PSV

door Robin Ridder 60

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond goede zaken gedaan door met 2-1 van PSV te winnen. In Amsterdam nam Ajax het in de Azerion Vrouwen Eredivisie op tegen nummer drie PSV. Op De Toekomst wist Ajax in de laatste fase van de wedstrijd de overwinning binnen te slepen. Door de nederlaag van FC Twente staat Ajax nog maar twee punten achter de koploper.

In de eerste helft schoten de Ajax Vrouwen uit de startblokken. In de zestiende minuut werd Nadine Noordam vrijgespeeld in het strafschopgebied van PSV. Noordam dacht geen moment na en ramde de bal onberispelijk tegen de touwen. Ajax wist de voorsprong tot de rust te behouden en gingen dus met 1-0 aan de thee.

Na rust kwam Ajax lange tijd niet in de problemen, maar na zeventig minuten voetballen kwamen de bezoekers op 1-1. Hierdoor leek het erop dat Ajax definitief zou afhaken voor de titel. Totdat Ajax in de laatste tien minuten nog een penalty meekreeg. Aanvoerder Sherida Spitse nam de verantwoordelijkheid op haar en schoot de bal binnen. Uiteindelijk kwamen de Eindhovenaren niet meer tot grote kansen en eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers. Hierdoor blijft het kampioenschap nog in leven.

FC Twente laat kans op kampioenschap weer liggen

De koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie FC Twente kon woensdagavond kampioen worden. Op bezoek bij Fortuna Sittard ging de ploeg van Joran Pot met 2-0 onderuit. Hierdoor is het gat naar FC Twente nog maar twee punten. Anderhalve week geleden had Twente bij FC Utrecht genoeg aan een zege, maar werd het 2-2 en ook woensdagavond lukte het dus niet, De ploeg uit Twente heeft nog één kans om kampioen te worden. Op zaterdag 11 mei moeten de Tukkers tegen Telstar. Ajax neemt het die middag op tegen ADO Den Haag. Indien Twente punten laat liggen en Ajax wint, kunnen de Amsterdammers er nog met de titel vandoor gaan. Vorige week stelden de Ajax Vrouwen het kampioenschap van Twente dus óók al uit.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!