Ajax laat onderuit tegen Saint-Etienne

by BvdPloeg 384

Ajax laat onderuit tegen Saint-Etienne

by BvdPloeg 384

Last updated

Ajax heeft het oefenduel met Saint-Etienne verloren. In Valence liep de ploeg van Frank de Boer in de slotfase tegen de enige goal van de wedstrijd aan. Zodoende moet men een teleurstelling verwerken in aanloop naar het belangrijke CL-tweeluik met Rapid Wien. Amin Younes begon voor het eerst in de basis bij Ajax, Yaya Sanogo viel in de tweede helft in.

In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren, maar het was Ajax dat de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Vooral Daley Sinkgraven liet zich zien met een aantal fraaie passes. De middenvelder was tevens verantwoordelijk voor het grootste gevaar voor rust, toen hij van net buiten het strafschopgebied verwoestend uithaalde. Zijn inzet kon worden gekeerd door de doelman van Saint-Etiënne.

In de tweede helft begon Ajax ongewijzigd. De ploeg had voor de pauze al het meeste balbezit gehad en dat was na rust niet anders. Grootste gevaar kwam na een klein uur spelen van Anwar El Ghazi. De buitenspeler ging zijn man op snelheid voorbij en zette perfect voor op Davy Klaassen, maar de aanvoerder gleed de bal van dichtbij naast.

Ajax wisselde er in de tweede helft lustig op los en dat kwam het spel niet ten goede. Hoewel de thuisploeg zich gedurende de hele pot veelvuldig liet inzakken en tot weinig gevaar kwam, ging het wel met de winst aan de haal. Een geweldig uithaal van afstand was doelman Jasper Cillessen te machtig, waardoor De Boer en de zijnen met een nederlaag afscheid nemen van de voorbereiding.

Scoreverloop:
85' Bamba 1-0

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete (74' Van Rhijn), Veltman, Riedewald (80' Viergever), Dijks; Bazoer, Klaassen (80' Andersen), Sinkgraven (64' Gudelj); El Ghazi (64' Schöne), Milik (74' Menig), Younes (64' Sanogo)

Wissels: Boer, Van Rhijn, Van Der Hoorn, Heitinga, Andersen, Sanogo, Schöne, Viergever, Gudelj, Menig

Opstelling Saint-Etiënne:
Ruffier, Theophile, Perrin, Bayal Sall, Pogba, Assou Ekotto, Diomandé, Clement, Hamouma, Mollo, Rou;

* de selectie van Saint Etiënne

Bijzonderheden:
- Bij Ajax zitten Amin Younes en Yaya Sanogo bij de selectie. Het tweetal werd deze maand aangetrokken en maakte reeds enkele minuten in een eerdere oefenwedstrijd.
- Viktor Fischer ontbreekt uit voorzorg. De Deen heeft geen blessure, maar wel een blessureverleden. Met het oog op de belangrijke wedstrijden die komen gaan, krijgt Fischer rust.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Ook de nieuwe outfits van de technische staf zijn te verkrijgen in de officiële fanshop.

Read more about:
Place comments
More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.